Maasstad Ziekenhuis

Heel knap hoe QYN onze huisstijl in een pakkende en dynamische uitzending heeft vertaald

Debby Tempel, Communicatieadviseur

Gastgericht Maasstad

Het Maasstad Ziekenhuis gevestigd op de Zorgboulevard in Rotterdam is een groot algemeen ziekenhuis, waar wordt gewerkt vanuit 5 kernwaarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht.

maasstad

De kernwaarde ‘gastgericht’ wordt onderstreept door de inzet van 49 digital signage opstellingen in het ziekenhuis. Door middel van schermcommunicatie op centrale posities en op de diverse afdelingen kan het Maasstad Ziekenhuis haar bezoekers maximaal flexibel en doelgericht informeren over haar organisatie, expertises en behandelingen.

Afdelingspecifieke berichten

De diverse uitzendingen bestaan voor een deel uit centrale informatie: berichten die op alle posities (lees: voor alle bezoekers) relevant zijn. De uitzendingen worden aangevuld met locatie specifieke berichten van de afdeling(en).

GHM 1512 temp foto

De uitzending kan op verschillende niveaus door gebruikers aangestuurd worden. Het Maasstad Ziekenhuis heeft het bijhouden van de (hoofd)uitzendingen belegd bij de afdeling Strategie, hieronder valt o.a. Communicatie. De medewerkers bij de verschillende afdelingen houden (middels een simpele login) de uitlooptijden bij in de wachttijdmodule.

wachttijden maasstad

­Mastering Patient Communication

Vormgeving en dynamiek

De vormgeving van de uitzending is gebaseerd op de bestaande huisstijl. Bij het opzetten van het kanaal is er gekeken naar de optimale vlakverdeling.
De uitzending wordt gevuld middels flexibel in te vullen templates, in deze templates staat de verschijningsvorm vast (lettertype, lettergrootte, letterkleur, etc.) zodat de uitingen uniform worden getoond. Zie de 2 voorbeelden: middels o.a. deze templates kan de channelmanager van het Maasstad Ziekenhuis flexibel berichten tonen.

template book maasstad

Opbouw van de uitzending

Het Maasstad Ziekenhuis heeft veel mooie relevante content die ze graag allemaal wil tonen in haar uitzendingen. Echter sommige content items hebben een hogere prioriteit dan andere items. Gezamenlijk zijn we gekomen tot de meest ideale inrichting van de uitzending die het beheren van het kanaal vergemakkelijkt.

TV uitzendingen inplannen

Het Maasstad Ziekenhuis heeft de mogelijkheid om op al haar opstellingen TV uitzendingen (over IP) te tonen. De channelmanager kan een TV programma vooraf inplannen of op verzoek direct inschakelen.

Calamiteitenfunctionaliteit

Het Maasstad Ziekenhuis heeft de beschikking over een calamiteitenfunctionaliteit, een bericht kan middels één handeling worden geactiveerd en overruled de bestaande uitzending(en). De tekst van het bericht kan indien gewenst worden aangepast.

Schermcommunicatie inzetbaar als strategische oplossing binnen elke branche. Meer weten?

Neem contact met ons op of meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Vrijblijvend kennismaken

QYN Nieuws

Volg alle ontwikkelingen

Wij houden de markt continu voor u in de gaten, zo bent u altijd mee met de laatste trends.