Erasmus MC

De inzet van narrowcasting heeft een positieve invloed op de wachttijdbeleving en patiëntenervaring

Het Erasmus MC is één organisatie met één identiteit. Alle onderdelen van het Erasmus MC presenteren zich met één naam, één logo en één huisstijl. De inzet van narrowcasting als wachtkamer TV versterkt de gezamenlijke identiteit, maar geeft een afdeling tegelijkertijd een persoonlijk gezicht. Patiënten worden voorzien van relevante informatie en actuele wachttijden. 

Narrowcasting

Narrowcasting levert een positieve bijdrage aan een betere informatievoorziening aan patiënten. Daarnaast heeft de inzet van narrowcasting een positieve invloed op de beleving van de wachttijd door patiënten. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek dat door Erasmus MC is uitgevoerd.

Informatie wordt in de bekende huisstijl van het Erasmus MC op de gunstig geplaatste schermen getoond. De communicatieafdeling van het Erasmus MC zorgt voor visuele ondersteuning van lopende campagnes, zoals "De Patiënt Prominent', terwijl de afdeling zelf afdeling specifieke informatie kan toevoegen. 

Door het tonen van foto's van specialisten en informatie over specifieke spreekuren en behandelmethoden, zorgt een afdeling voor een persoonlijk gezicht. Maar wel in de huisstijl van Erasmus MC om de uniformiteit in look & feel binnen het ziekenhuis te waarborgen. 

­MASTERING DIGITAL SIGNAGE

Onze gebruiksvriendelijke QYNcast webportal maakt het mogelijk om in te spelen op de actualiteit van de dag. Informatie over bijvoorbeeld actuele epidemieën of ziektebeelden kan snel en eenvoudig aan de uitzending worden toegevoegd. Wij verzorgen tevens automatische nieuws- en weerberichten, waardoor de gepercipieerde wachttijd korter wordt.

Wachttijd module

Door toevoeging van de wachttijdmodule aan onze QYNcast webportal kunnen baliemedewerkers van de poliklinieken snel en eenvoudig aangeven of en hoe lang de spreekuren uitlopen. Dit wordt vervolgens direct op de schermen getoond. Dit voorkomt dat patiënten zich onnodig met vragen tot de baliemederwerkers richten.

Nummervolgsysteem

Op enkele poliklinieken wordt er met een nummervolgsysteem gewerkt. Om te voorkomen dat patiënten naar twee verschillende schermen moeten kijken, koppelen wij de (bestaande) volgnummersystemen aan ons systeem. Hierdoor wordt op één infrastructuur bespaart. En de patiënt kan zich op één scherm focussen, waarop zowel algemene en afdeling specifieke informatie als de volgnummers getoond worden.

Momenteel zijn wij een trotse huisleverancier van het Erasmus MC en leveren wij een narrowcasting totaaloplossing. Tevens denken wij mee over hoe digital signage in de nieuwbouw van het Erasmus MC nóg meer toegevoegde waarde kan bieden. 

Schermcommunicatie inzetbaar als strategische oplossing binnen elke branche. Meer weten?

Neem contact met ons op of meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Vrijblijvend kennismaken

QYN Nieuws

Volg alle ontwikkelingen

Wij houden de markt continu voor u in de gaten, zo bent u altijd mee met de laatste trends.