Probin bouw- en industriegroep

Het Store TV concept is een wachtverzachter, maar leidt tevens tot impulsaankopen

Arap-JohnTichelaar Directeur

Probin is de bouw- en industriegroep binnen de in- en verkooporganisatie Transferro. Full-service marketingorganisatie Transferro regelt voor de aangesloten detail- en groothandels in ijzerwaren en gereedschappen onder meer de mediaplanning.

Naast print en advertising neemt narrowcasting daarbij tegenwoordig een belangrijke plaats in. Het ontwikkelde Store TV concept leidt tot hogere verkoopcijfers.

Narrowcasting

In de Probin winkels stappen duidenden zelfstandigen (ZZP-ers) uit de bouwwereld veelal op vaste momenten binnen om hun voorraden aan te vullen. Dit is een trend van de afgelopen jaren, want voorheen had men te maken met grote aannemers waarbij één inkoper grootschalig en voordelig inkocht.

Zelfstandigen daarentegen kopen in kleinere hoeveelheden, maar hechten veel waarde aan kwaliteit. Zij zijn immers direct aanpsrakelijk voor de kwaliteit van het werk dat ze leveren. Goede apparatuur en goede materialen is voor hen een must om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren. En daarvoor zijn zij afhankelijk van het adviserende vermogen van de vakhandel.

De informerende en adviserende rol van de vakhandel is dus enorm toegenomen. Probin zet narrowcasting als Store TV in om aan deze behoefte van de zelfstandigen te voldoen. Terwijl de artikelen van diens order bij elkaar worden gezocht, wordt de wachtende zelfstandige via de beeldschermen geïnformeerd over de nieuwste artikelen, trends én acties.

­MASTERING DIGITAL SIGNAGE

Daarnaast tonen demonstratiefilmpjes van fabrikanten hoe apparaten werken of welk probleem met een specifiek product kan worden verholpen. Dit vult het adviserende vermogen van de verkoper goed aan en stimuleert bovendien impuls aankopen. 

Elk dagdeel een andere uitzending

Aangezien type klanten veelal op vaste momenten de vakhandel bezoeken, is het interessant om de content daarop aan te passen. Immers, een op maat gesneden uitzending is veel interessanter.

Onze QYNcast portal maakt het mogelijk om snel en eenvodig in te spelen op de actualiteit van de dag én om op verschillende dagdelen een andere uitzending te tonen. Probin maakt hier veelvuldig gebruik van.

Streaming naar website 

Voor een optimale inzet én de herkenbaarheid voor klanten, heeft QYN de narrowcasting uitzending geïntegreert op de website van Probin.

Via een stream is de uitzending van de winkels live te zien op de website. Met één oogopslag is de zelfstandige op de hoogte van de aanbiedingen én beschikt hij over de informatie die hij ook in de winkel zou ontvangen.

Schermcommunicatie inzetbaar als strategische oplossing binnen elke branche. Meer weten?

Neem contact met ons op of meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Vrijblijvend kennismaken

QYN Nieuws

Volg alle ontwikkelingen

Wij houden de markt continu voor u in de gaten, zo bent u altijd mee met de laatste trends.