ISE 2018 / Infocomm Las Vegas 2018

De nieuwste trends voor 2018

Amsterdam is op het gebied van audiovisuele technologie (AV) vier dagen per jaar het centrum van de wereld; op de vakbeurs ISE worden alle innovaties in dit vakgebied getoond. Ook de Infocomm, afgelopen juni in Las Vegas - sowieso al een stad vol digital signage -, is the place to be voor alle nieuwe ontwikkelingen. Verplichte kost dus voor ons solutions team. Onze highlights?

Marktontwikkelingen

De AV-industrie en daarbinnen onze Digital Signage industrie heeft de weg naar boven weer gevonden! De beurs was drukker dan ooit, de stands puilden weer uit met innovaties. We namen dit jaar ook deel aan de Digital Signage Summit, onze Zetagroup CEO Leif Liljebrunn lichtte met andere industrie key players toe hoe onze industrie in rap tempo professionaliseert en consolideert om alle innovatie ook echt met impact naar de markt te krijgen. 

LED = WOW

Fabrikanten vertellen ons al jaren dat er met LED fantastische kijkervaring gecreëerd kan worden. Niet alleen op een paal aan de snelweg maar uiteindelijk ook thuis in de woonkamer. Ze hadden gelijk! Op ISE werden diverse fantastische oplossingen geïntroduceerd met als klapstuk ‘the Wall’ van Samsung. Ongekende kleurdiepte, prachtig zwart en gebaseerd op de nieuwste LED technologie; MicroLED pixels met een pixelpitch van 0,84mm, zonder backlight want liquid crystals. Meer dan prachtig. Wel wat prijzig… naar verluid kon voor de prijs van de 146 inch opstelling op de ISE in Amsterdam ook een aardig stulpje worden aangeschaft om uit te rusten van de beurs. 

 

Het straatbeeld in Las Vegas wordt al jaren gedomineerd door buiten LED. Van het oude Vegas in Fremont street (met ’s werelds grootste LED overkapping) tot de enorme zuilen die bij hotels de waren aanprijzen.

 

 

 

De wedstrijd om de dunste bezel en de platste monitor raast in 2018 gewoon door

Less is more

De wedstrijd om de dunste bezel en de platste monitor raast in 2018 gewoon door. Een videowall met een gecombineerde bezel van 1.2mm komt eraan. En een back2back OLED opstelling voor in je etalage plaats je net zo makkelijk tussen het dubbel glas binnenkort! Wat brengt ons dat als industrie?  Ongeëvenaarde vrijheid om content te tonen waar we maar willen! en een meer premium uitstraling; niet het scherm maar de content speelt de hoofdrol.

Projection mapping wordt volwassen

We zagen veel mooie presentaties met projection mapping; een technologie waarmee content op 3D objecten kan worden getoond voor een unieke beleving. Een eyecatcher die voor velen tot de verbeelding spreekt. 

 

Zoals werd getoond door Panasonic in de RAI en op de buitengevel van het EYE Filmhuis Amsterdam. 

 

 

Startup Lightform verbaasde ons ook met een betaalbare variant voor in de winkelstraat! Heel gaaf. Ze noemen het ‘projected AR’…

 

 Waar blijft toch de VR/AR?

Wat ons wel tegenviel: er viel verder weinig te genieten op het gebied van VR of AR toepassingen. Wij geloven dat vooral Augmented Reality concepten veel kunnen toevoegen aan verkoopprocessen – maar ook in wayfinding en hospitality. De hoge investeringsdrempel op softwaregebied maakt dat er nog weinig pakkende voorbeelden werden getoond.

Hologram 2.0

Een van de meestbesproken stands van de ISE was die van Hypervision. Waanzinnig concept (kijkt het filmpje!) waar wij wel blij van werden.

 

 

Collaboration

Prachtige voorbeelden van state of the art boardrooms vond je op veel stands in de RAI, maar met mooiste nieuws was aanmerkelijk gewoner: Samsung presenteerde de FLIP, voor ons de eerste zinnige vervanger van de flipover sinds … de flipover. Het filmpje laat het zien, maar je moet het vooral ervaren! In één woord fantastisch!

 

En verder, u raadde het al: de Digiboards zijn weer groter, mooier en strakker.

Conclusie

Waar brengt dit alles ons? Bij de conclusie dat de AV industrie haar portfolio langzaam kantelt van hardware naar oplossing. Want de oplossing, dat is waar het om draait toch?

 

 

 

Schermcommunicatie inzetbaar als strategische oplossing binnen elke branche. Meer weten?

Neem contact met ons op of meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Vrijblijvend kennismaken

QYN Nieuws

Volg alle ontwikkelingen

Wij houden de markt continu voor u in de gaten, zo bent u altijd mee met de laatste trends.