Corporate Responsibility

QYN onderneemt met respect voor mens, milieu en omgeving. 

Corporate Responsibility

QYN heeft een Corporate Responsibility (CR) beleid als richtsnoer voor zijn onderneming en wil waar mogelijk haar klanten ondersteunen om haar eigen CR doelstellingen te realiseren. Vier belangrijke pijlers hierbij:

  • Samenwerking
  • Eco-footprint
  • Hoogwaardig hergebruik van materialen & afvalreductie
  • Duurzame verbinding

 

Samenwerking

ecovadis silverQYN werkt binnen de eigen value chain samen op het gebied van CR, vindt dit zeer belangrijk en heeft de doelstelling dit de komende jaren steeds verder te ontwikkelen. Daarom is QYN aangesloten bij Ecovadis, een organisatie die Corporate Responsibility toetst bij haar aangesloten leden en deze scores ontsluit via een platform gericht op de Supply chain. Deze toets benchmarkt onze organisatie met andere vergelijkbare ondernemingen en biedt ons inzicht in verbeterpotentieel. Voor 2017 ontvingen wij een zilveren rating.

 

ECO-footprint

QYN heeft als organisatie van bijna 30 medewerkers een bescheiden maar niet te verwaarlozen footprint op het gebied van CO2. QYN faciliteert thuiswerken, conference calling, papierloos kantoor, dubbelzijdig printen etc. en stimuleert inzet van hybride en electrische auto’s. 

QYN gelooft sterk in samenwerken in de keten en selecteert partners met een duidelijk CR profiel. Zo hosten we onze servers in het datacenter van KPN te Aalsmeer. Deze voldoet aan de strengste Europese normen met betrekking tot energieverbruik. (https://overons.kpn/nl/nieuws/2017/kpn-legt-groot-deel-groene-stroomvoorziening-voor-10-jaar-vast).

De producten die wij leveren aan opdrachtgevers selecteren wij mede op basis van de energieconsumptie en QYN adviseert klanten altijd een energie zuinige oplossing. Met slimme tooling voorkomen we onnodig energiegebruik door onze digital signage installaties. Op die manier nemen wij verantwoordelijkheid in de keten.

Hoogwaardig hergebruik van materialen & afvalreductie

Lineaire en circulaire economie

QYN heeft zich een doel gesteld om bij te dragen aan de Circulaire Economie. Dit doen we met name op het gebied van IT hardware. IT hardware bevat veel hoogwaardige materialen en is over het algemeen modulair opgebouwd. Onze hardware wordt afgevoerd via IT donations die op basis van technische staat bepaald of het product wordt gerefurbished dan wel gedemonteerd. Gedemonteerde onderdelen worden gebruikt ten behoeve van het refurbish proces dan wel als recyclebaar afval verder gesorteerd.

QYN scheidt op kantoor actief het afval en stimuleert haar medewerkers dit ook thuis te doen. Wij spreken leveranciers aan op onnodige verpakkingsmaterialen en vragen of zij dit kunnen verbeteren. QYN realiseert zich dat het invloed kan uit oefenen op organisaties in de keten en laat dit dan ook niet na.

 

Duurzame verbinding

QYN is actief sponsor van enkele maatschappelijke initiatieven en stimuleert medewerkers om mee te helpen.

dream4kids banner

Zo werken we samen met IT donations, een bedrijf dat al onze afgeschreven IT hardware refurbished of demonteert waarbij de opbrengst gaat naar Dream4Kids. http://www.dream4kids.nl/. Deze landelijk opererende organisatie heeft als doel om kinderen met een trauma een nieuwe positieve start te bieden door een droomwens te vervullen. QYN medewerkers helpen ook met het realiseren van dromen.

zakenvriend kwf

QYN is zakenvriend van het KWF. Want kanker raakt ons allemaal. QYN deelt de droom van miljoenen mensen: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt. QYN draagt daaraan bij als Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding en steunt onderzoek op het gebied van Kinderoncologie, uitgevoerd door specialisten van het Erasmus MC. Met die steun zetten wetenschappers weer een stap richting nog meer kennis, nieuwe successen en betere behandelingen. Richting die ene dag waarop we kanker verslaan.

 

Schermcommunicatie inzetbaar als strategische oplossing binnen elke branche. Meer weten?

Neem contact met ons op of meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Vrijblijvend kennismaken

QYN Nieuws

Volg alle ontwikkelingen

Wij houden de markt continu voor u in de gaten, zo bent u altijd mee met de laatste trends.